Project Description

Gå på rundvandring i historien med Tidsmaskinen

Under 2017 och 2018 så utvecklas Tidsmaskinen tillsammans med forskare och konstnärer i forskningsprojektet Experimentellt kulturarv med stöd från Kampradsstiftelsen. Tidsmaskinen har sen tidigare fått stöd av Region Skåne och av Uppåkra arkeologiska center.

Din tålmodiga, virtuella turistguide berättar om sevärdheterna på din tur och informationen kan stoppas, pausas och upprepas så många gånger du vill. Genom historiska ljudfönster kan du plötsligt få höra en kreatursmarknad eller ljuden från en smedja. Guidad av vibrationer, ljud eller tal kommer du till platser med spännande berättelser och du behöver inte titta på skärmen.

Tidsmaskinen har tagits fram som en del i ett forsknings- och utvecklingsprojekt där Certec, Lunds Universitet, och Skånes hembygdsförbund har arbetat tillsammans. Den finns att ladda hem gratis på såväl Google Play som App Store. Du behöver en Android-telefon eller en iPhone med GPS och kompass. I arbetet med, och utvecklingen av, Tidsmaskinen samarbetar vi med företaget Do-Fi.

Tidsmaskinen Editior

Du kan skapa dina egna digitala rundvandringar till appen Tidsmaskinen! I ett enkelt webbverktyg lägger du in text, bild och ljud samt placerar punkter på en karta! Exportera din runda till Tidsmaskinen och den är färdig att gå! Webbverktyget är skapat av Do-Fi och bekostat av Region Skånes kulturnämnd.

Tidsmaskinen_Folder
Tidsmaskinen-Prislista
Tidsmaskinen-Användarinstruktion

Tidsmaskinen för iOS
Tidsmaskinen för Android
  • Interaktionsdesign

  • Apputveckling

  • Digital Strategi

Behöver du hjälp med digital produktion?

Boka ett möte med oss!

Kontakta oss