Hej Clara! Välkommen till Do-Fi

Do-Fi Aktuellt   •   Oktober 23, 2017

Vi är väldigt glada på Do-Fi att ha dig som praktikant här. Du är professionell, snabb, och intresserad!

Nu är din praktiktid snart över, hur känns det?

Det är såklart kul att vara ett steg närmre min examen och därmed yrkeslivet men ändå lite vemodigt. Redan från första veckan har jag trivts väldigt bra så det känns tråkigt att lämna nåt som varit en spännande och utvecklande period!

Vad var anledningen till att du valde Do-Fi som praktikplats?

Dels ville jag nog söka mig mot ställen med mindre designteam och dels tyckte jag att projekten Do-Fi höll på med stack ut lite från andra företag som håller på med interaktionsdesign och UX. Dessutom fick jag ett bra intryck av Johan och Magnus redan på intervjun, både på det professionella och personliga planet.

Vad är det bästa med praktiken?

Det bästa är nog att känna sig delaktig i hela företaget. Jag får möjlighet att jobba med så många olika projekt samtidigt och dessutom är både Johan och Magnus inkluderande och visar att även om jag är praktikant så är jobbet jag gör viktigt också. På ett lite mindre ställe riskerar man nog inte att bli lika åsidosatt som praktikanter ibland råkar bli på större organisationer.

Berätta om programmet Interaction Design!

Det är en utbildning i ständig utveckling, precis som sin bransch antar jag. Vi jobbar i princip alltid projekt- och teambaserat och får gå igenom alla stadier av en designprocess. Man får lära sig att jobba med alla typer av människor och man har dessutom friheten att tänka och skapa kreativt utan en kommersiell tanke bakom. Det sista är nog största skillnaden mellan att plugga och jobba, både på gott och ont! Just därför är det skönt att få se den andra sidan av myntet genom att komma ut och praktisera som en del av programmet.

Vad vill du göra i framtiden?

Först och främst vill jag såklart utveckla de kompetenser jag har ännu mer. Jag hoppas på att få jobba med interaktionsdesign och UX men samtidigt få uttryck för min grafiska sida också på nåt sätt. Generellt vill jag bara vara med och designa och skapa grymma produkter och tjänster med bra syften och som gör skillnad. Positiv skillnad alltså. Teknik har så stor möjlighet att påverka sättet vi lever och då är det viktigt att reflektera över vad man designar för och varför. Att till exempel endast förenkla användandet av en produkt är kanske inte alltid det bästa alternativet om det leder till ett negativt beteendemönster, så jag hoppas på att få jobba med något där jag känner att jag får energi av resultatet!